Reforma zgjedhore, Dervishi: Më shumë çështje pezull sesa orë në dispozicion, Krasniqi: E ardhmja, peng e së kaluarës

Java që lamë pas ishte e ngarkuar me ngjarje politike, të cilat janë ende pezull, por kemi një konfigurim të asaj që po ndodh. Reforma zgjedhore është futur tashmë në minutat e fundit të afateve të caktuara dhe të premtuara, por si gjithmonë me shumë çështje që nuk bien dakord.

Kemi patur një aksion në terren të ambasadores amerikane gjatë javës, e cila nuk ngurroi t’i takonte personalisht të gjithë aktorët e kësaj tryeze. Sigurisht, pas çdo takimi, deklaratat ishin të përgjithshme me atë lajtmotivin e njohur tashmë, ku nxiten palët për dialog dhe që politika të shohë nga e ardhmja.

Kjo temë u diskutua në A2 me analistët Lutfi Dervishi dhe Afrim Krasniqi.