Refuzimi i Macron, azilkërkuesit shqiptarë në Francë, arsye apo pretekst?

Rastet nga Shqipëria zënë vendin e tretë në pirgun me aplikime për azil, lënë pas vetëm nga Gjeorgjia dhe Afganistani. Në bazë të ligjeve franceze, ekzistojnë tri forma mbrojtjeje: statusi i refugjatit, mbrojtja e dorës së dytë dhe statusi i personit pa shtetësi. Pikërisht për dy të parat aplikojnë edhe emigrantët shqiptarë.