“Rekordmeni” Xi Jinping

Publikuar më: 10/3/2023, ora 14:53

“Rekordmeni” Xi Jinping

Publikuar më: 10/3/2023, ora 14:53

Xi Jinping mori mandatin e tretë të paprecedentë si presidenti, duke çimentuar rolin, si lideri më i fuqishëm e jetëgjatë i Kinës në dekada. Lideri autoritar siguroi 5 vite të tjera në detyrë, nga parlamenti me pak pushtet de fakto i Kinës, pas një votimi ceremonial, që synonte të demonstronte legjitimitetin dhe unitetin e elitës drejtuese.

“Rekordmeni” Xi Jinping

Publikuar më: 10/3/2023, ora 14:53

Xi Jinping mori mandatin e tretë të paprecedentë si presidenti, duke çimentuar rolin, si lideri më i fuqishëm e jetëgjatë i Kinës në dekada. Lideri autoritar siguroi 5 vite të tjera në detyrë, nga parlamenti me pak pushtet de fakto i Kinës, pas një votimi ceremonial, që synonte të demonstronte legjitimitetin dhe unitetin e elitës drejtuese.