Rënia e perdes së hekurt, Merkel dhe Orban kujtojnë eksodin

Më 19 gusht të vitit 1989, qindra qytetarë nga Republika e atëhershme Demokratike Gjermane, arritën të kalonin kufirin hungarez në Sopron drejt Austrisë përmes një porte kufitare të hapur për disa orë. Eksodi i qytetarëve që nisi nga një piknik paneuropian shënoi edhe çarjen e parë të fortë të Perdes së Hekurt. Pak muaj më vonë ra edhe Muri i Berlinit.