Revolta në ditën e tretë, qytetarët në kinë protesta të dhunshme kundër izolimit

Publikuar më: 28/11/2022, ora 15:15

Revolta në ditën e tretë, qytetarët në kinë protesta të dhunshme kundër izolimit

Publikuar më: 28/11/2022, ora 15:15

Zemërimi i popullatës ndaj qeverisë së Kinës sa vjen e shtohet. Protesta të reja dhe të dhunshme janë raportuar në Shangai, me revoltën që është zgjeruar edhe në kryeqytetin Pekin, Wuhan dhe Chengdu. Policia ka ndërhyrë për të shpërndarë manifestuesit, gjë e cila ka sjellë shpeshherë dhe përplasje fizike mes tyre. Forcat e rendit kanë arrestuar disa protestues, të cilët në pjesën më të madhe ishin student. Për të tretën natë radhazi, janë ridëgjuar thirrje të tilla: Xi Jinping, Largohu; dhe Largohu Partia Komuniste.

Revolta në ditën e tretë, qytetarët në kinë protesta të dhunshme kundër izolimit

Publikuar më: 28/11/2022, ora 15:15

Zemërimi i popullatës ndaj qeverisë së Kinës sa vjen e shtohet. Protesta të reja dhe të dhunshme janë raportuar në Shangai, me revoltën që është zgjeruar edhe në kryeqytetin Pekin, Wuhan dhe Chengdu. Policia ka ndërhyrë për të shpërndarë manifestuesit, gjë e cila ka sjellë shpeshherë dhe përplasje fizike mes tyre. Forcat e rendit kanë arrestuar disa protestues, të cilët në pjesën më të madhe ishin student. Për të tretën natë radhazi, janë ridëgjuar thirrje të tilla: Xi Jinping, Largohu; dhe Largohu Partia Komuniste.