Rihapen baret dhe restorantet, humbjet në biznesin e preferuar të shqiptarëve

Nga e hëna rinisën aktivitetin edhe baret e restorantet në ambiente të hapura, pas një pezullimi prej mbi dy muajsh. Ofrimi i shërbimit do të lejohet vetëm duke respektuar protokollin e sigurisë, që parashikon distancë minimale midis tavolinave, dezinfektimin e duarve për klientët dhe stafin, si dhe matjen e temperaturës për këta të fundit në fillim dhe në fund të turnit.
“Së pari masat që kemi marrë janë vendosja e maskës, dorezave; dezinfektimi i të gjithë ambientit, me tavolina dhe sipërfaqe metalike, si dhe matja e temperaturës kur vijmë dhe kur ikim. Me këto masa që kemi marrë besoj nuk ka vend për frikë”, shprehet një kamerier.
Nga ana tjetër qytetarët duken më pak të kujdesshëm në respektimin e masave shëndetësore, duke mos vendosur maskat dhe dorezat, por deklarojnë se do ta kompensojnë me shkurtimin e qëndrimit në lokal.