Rishikimi i buxhetit shtyhet për në korrik, pritet “Paketa 2” dhe rialokime projektesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 15:49

Rishikimi i buxhetit shtyhet për në korrik, pritet “Paketa 2” dhe rialokime projektesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 15:49

Qeveria e ka shtyrë për në korrik rishikimin e buxhetit. Kjo pasi qershori është I mbuluar me Paketën e Rezistencës Sociale, që parashikon ndihmë financiare prej 3 mijë lekësh për shtresat e varfra dhe pensionistët përballë rritjes së çmimeve. Burime nga Ministria e Financave bëjnë të ditur se në korrik do të bëhet jo vetëm shpërndarja e të ardhurave shtesë, të grumbulluara gjatë pjesës së parë të vitit, si pasojë e rritjes së çmimeve, por edhe rialokime të mundshme nga projektet që nuk kanë performuar mire.

Rishikimi i buxhetit shtyhet për në korrik, pritet “Paketa 2” dhe rialokime projektesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 15:49

Qeveria e ka shtyrë për në korrik rishikimin e buxhetit. Kjo pasi qershori është I mbuluar me Paketën e Rezistencës Sociale, që parashikon ndihmë financiare prej 3 mijë lekësh për shtresat e varfra dhe pensionistët përballë rritjes së çmimeve. Burime nga Ministria e Financave bëjnë të ditur se në korrik do të bëhet jo vetëm shpërndarja e të ardhurave shtesë, të grumbulluara gjatë pjesës së parë të vitit, si pasojë e rritjes së çmimeve, por edhe rialokime të mundshme nga projektet që nuk kanë performuar mire.