Rivendosen shkronjat në fasadën e godinës së Teatrit Kombëtar

Pas një heshtjeje të gjatë, një mbrëmje, godinës së teatrit kombëtar i hoqën shkronjat. Ndërtesa u zgjua pa to. “Thjesht u vodhën natën, si hajna, nga bashkia, duke shkelur ligjin, dhe ne i vendosëm përsëri në mes të ditës. Kjo është diferenca mes nesh dhe tyre”, thotë aktori Neritan Liçaj.

Ata që rikthehen çdo ditë aty për ta mbrojtur, artistë dhe njerëz të thjeshtë, ata që sot janë pjesë e aleancës për mbrojtjen e tij, vendosën t’i rikthenin të njëjtën pamje ndërtesës. “U mblodhëm të gjithë qytetarët dhe na thanë që të mblidhnim fonde. Me këtë simbolikë do të tregojmë se mund të mbledhim fonde edhe për ta restauruar teatrin”, thotë regjisori Robert Budina.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, asnjë humbje jete në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 12 raste të reja në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 19 të shëruar në 24 orë