Roberta Metsola zgjidhet presidentja e re e Parlamentit Europian, pas vdekjes së David Sassoli

Publikuar më: 18/1/2022, ora 14:55

Roberta Metsola zgjidhet presidentja e re e Parlamentit Europian, pas vdekjes së David Sassoli

Publikuar më: 18/1/2022, ora 14:55

Roberta Metsola, politikane kristian-demokrate nga Malta, e njohur për qëndrimin kundër abortit do të jetë presidentja e re e Parlamentit Europian. E zgjedhur në këtë post pas vdekjes së David Sassolit, 43-vjeçarja bëhet gruaja e tretë dhe më e reja në moshë, në krye të organit legjislativ të bllokut. Sassoli ndërroi jetë javën e kaluar për shkak të problemeve serioze me sistemin imunitar, por mandati i tij do të përfundonte këtë javë dhe ai kishte thënë se nuk do të rikandidonte.

Roberta Metsola zgjidhet presidentja e re e Parlamentit Europian, pas vdekjes së David Sassoli

Publikuar më: 18/1/2022, ora 14:55

Roberta Metsola, politikane kristian-demokrate nga Malta, e njohur për qëndrimin kundër abortit do të jetë presidentja e re e Parlamentit Europian. E zgjedhur në këtë post pas vdekjes së David Sassolit, 43-vjeçarja bëhet gruaja e tretë dhe më e reja në moshë, në krye të organit legjislativ të bllokut. Sassoli ndërroi jetë javën e kaluar për shkak të problemeve serioze me sistemin imunitar, por mandati i tij do të përfundonte këtë javë dhe ai kishte thënë se nuk do të rikandidonte.