Rrezik për një luftë të re, Kina nis manovrat e paprecedenta rreth Tajvanit

Publikuar më: 4/8/2022, ora 12:06

Rrezik për një luftë të re, Kina nis manovrat e paprecedenta rreth Tajvanit

Publikuar më: 4/8/2022, ora 12:06

Kina nisi stërvitjen më të madhe ushtarake rreth ishullit të kontestuar të Tajvanit, në mesin e tensioneve për vizitën e zyrtares së lartë amerikane Nancy Pelosi. Pekini qëlloi me artileri dhe lëshoi raketa në ngushticën e Tajvanit, ndërsa autoritetet atje thonë se po përgatiten për luftë pa e kërkuar një të tillë.

Rrezik për një luftë të re, Kina nis manovrat e paprecedenta rreth Tajvanit

Publikuar më: 4/8/2022, ora 12:06

Kina nisi stërvitjen më të madhe ushtarake rreth ishullit të kontestuar të Tajvanit, në mesin e tensioneve për vizitën e zyrtares së lartë amerikane Nancy Pelosi. Pekini qëlloi me artileri dhe lëshoi raketa në ngushticën e Tajvanit, ndërsa autoritetet atje thonë se po përgatiten për luftë pa e kërkuar një të tillë.