Rrëzohen dy dekretet e Metës, deputetët sërish kundër Presidentit me votë

Pa shume surpriza, Kuvendi i Shqipërisë rrëzoi 2 dekrete të tjera të Presidentit Meta. Duke lënë në këtë mënyrë të pandryshuara ndryshimet në Kodin Penal dhe ligjin për Akademinë e Shkencave. Kundër dekretit për kthimin mbrapsht të Kodit Penal votuan 85 deputetë, ndërsa opozita ishte e përçarë, duke i dhënë 11 prej votave të saj. Ndërsa pro Metës për kthimin e ligjit për Akademinë e Shkencave, ishin 20 prej deputetëve. Megjithatë, shumë pak për ta mbajtur në fuqi dekretin.