Rriten infektimet në Europë, OBSH: Vaksina për të varfrit, jo doza përforcuese

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:23

Rriten infektimet në Europë, OBSH: Vaksina për të varfrit, jo doza përforcuese

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:23

“Ruajini vaksinat për Covax e jo për dozat përforcuese”. Me këtë mesazh iu drejtua kompanive farmaceutike, kreu i OBSH, Tedros Adanom Ghebreyesus. Sipas tij, prioritet duhet t’iu jepej shteteve të varfra që kanë mbulim të ulët me vaksina dhe në vendet ku niveli i imunizimit i ka tejkaluar 40 për qind, të mos dërgohen doza të tjera.

Rriten infektimet në Europë, OBSH: Vaksina për të varfrit, jo doza përforcuese

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:23

“Ruajini vaksinat për Covax e jo për dozat përforcuese”. Me këtë mesazh iu drejtua kompanive farmaceutike, kreu i OBSH, Tedros Adanom Ghebreyesus. Sipas tij, prioritet duhet t’iu jepej shteteve të varfra që kanë mbulim të ulët me vaksina dhe në vendet ku niveli i imunizimit i ka tejkaluar 40 për qind, të mos dërgohen doza të tjera.