Rritet inflacioni, arrin në 1,5% prej shtrenjtimit të ushqimeve dhe qirave – A2

Rritet inflacioni, arrin në 1,5% prej shtrenjtimit të ushqimeve dhe qirave

Shtrenjtimi i ushqimeve dhe qirave duket se kanë dhënë efektin e pritshëm në rritjen e inflacionit këtë fillimviti. Të dhënat e fundit të INSTAT tregojnë se në janar ky tregues arriti në 1,5% nga 1,1% që ishte në dhjetor, por mbetet sërish në nivele anemike, çka tregon për një konsum të dobët. Kjo ecuri është shumë më e ulët se objektivi prej 3% i Bankës së Shqipërisë.