Rritja e çmimeve të konsumit, ministrja e Financave: Jemi në monitorim, inflacioni ende nuk është shqetësues

Publikuar më: 29/9/2021, ora 22:26

Rritja e çmimeve të konsumit, ministrja e Financave: Jemi në monitorim, inflacioni ende nuk është shqetësues

Publikuar më: 29/9/2021, ora 22:26

“Çmimet e mallrave të konsumit janë rritur. Arsyet janë të ndryshme, sigurisht janë faktorët ndërkombëtarë që kanë efektin kryesorë të kësaj rritje. Çmimet e miellit në veçanti, e kam fjalën për çmimin e bukës. Megjithatë, inflacioni ende nuk është shqetësues. Të gjitha politikat që ne folëm për rritjen e pagave në ekonomi shkojnë për të ndikuar në rritjen e çmimeve dhe në përballimin nga konsumatorët të rritjes së çmimeve”.

Rritja e çmimeve të konsumit, ministrja e Financave: Jemi në monitorim, inflacioni ende nuk është shqetësues

Publikuar më: 29/9/2021, ora 22:26

“Çmimet e mallrave të konsumit janë rritur. Arsyet janë të ndryshme, sigurisht janë faktorët ndërkombëtarë që kanë efektin kryesorë të kësaj rritje. Çmimet e miellit në veçanti, e kam fjalën për çmimin e bukës. Megjithatë, inflacioni ende nuk është shqetësues. Të gjitha politikat që ne folëm për rritjen e pagave në ekonomi shkojnë për të ndikuar në rritjen e çmimeve dhe në përballimin nga konsumatorët të rritjes së çmimeve”.