Rritja e pagës mesatare, Sulka: Premtim elektoral i Ramës!

Nga A2 CNN
31 Mars 2023, 20:20 | Ekonomi
Rritja e pagës mesatare, Sulka: Premtim elektoral i Ramës!

I ftuar në “A2BUSINESS” nga Aurora Sulçe, eksperti për ekonominë, Kastriot Sulka, teksa u pyet për premtimin e Kryeministrit Rama për rritjen e pagës mesatare në 900 euro, u shpreh se ky është një premtim elektoral.

Sipas Sulkës, arsyeja e këtij vendimi është afrimi i zgjedhjeve, ndërsa shoti se, ne zor se gjejmë në administratën shtetërore kategori të pagave dhe të punonjësve të ngjashme me të sektorit privat.

Z. Sulka si e ke parë premtimin e Ramës?

Premtim elektoral, nuk diskutohet. Ne kemi një rritje rreth 6 për qind, aty vërtitemi. Pothuajse nuk kemi asnjë lloj efekti në xhepat e njerëzve. Ndërkohë po premtojmë që do kemi rreth 18 për qind, pra rreth 3 herë më shumë se ç ‘është bërë në këto kushte kur kemi thënë që kemi pasur një sforcim. Pra nga ky këndvështrim duhet të dimë se kush ka qenë arsyeja, dhe arsyeja janë zgjedhjet. Në momentin që do të kemi një rritje, rritja e pagës minimale mund të detyrojë një lloj detyrimi për komplet skatierën e pagave në vend. Që të jemi të sinqertë, ne zor se gjejmë në administratën shtetërore kategori të pagave dhe të punonjësve të ngjashme me të sektorit privat, si fasoni për shembull. Është e rëndësishme të kuptojmë se nga na vijnë këto të ardhura, nga na vjen financimi.

A2 CNN Livestream

A2 Business