Rritja e pagës minimale, premtohet për fushatë dhe uljen e deficitit të skemës së sigurimeve

Qeveria dhe opozita premtojnë rritjen e pagës minimale, që nga 1 janari i këtij viti është në nivelin e 30 mijë lekëve. Fushata elektorale dhe zvogëlimi i deficitit të skemës së sigurimeve shoqërore vlerësohen dy arsyet e këtij premtimi, që për shkak të informalitetit të lartë në ekonominë shqiptare nuk ndihet tek të punësuarit e kësaj shtrese.