Rritja ekonomike, Banka Botërore ul parashikimin në 2,9% për këtë vit

Banka Botërore konfirmoi ngadalësimin e ekonomisë shqiptare ketë vit. Ajo ka ulur parashikimin për rritjen ekonomike të vendit nga 3,8 në 2,9%. Sipas institucioni financiar ndërkombëtar krahas krizës energjetike, si rreziqe të shtuara për ekonominë evidentohen edhe kontratat Partneritet Publik Privat, kriza politike si dhe zbatimi i ngadaltë i reformave strukturore.