Rritja ekonomike në 2021, Banka Botërore ul parashikimin për Shqipërinë në 4.4%

Banka Botërore ka ulur pritshmëritë për ecurinë e ekonomisë shqiptare, në raportin e fundit, Perspektiva Ekonomike Botërore.

Banka parashikon një rritje më të moderuar në 4.4% për vitin 2021 dhe 3.7% për vitin 2022, të dyja me nga 0.7 pikë përqindje më pak, krahasuar me projeksionet e mëparshme të janarit.