Ruçi: Për europianët, braktisja e zgjedhjeve është e pakonceptueshme

Nga Holanda, kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi tha se nga turi i vizitave që ka kryer delegacioni parlamentar shqiptar në shtete të ndryshme të Europës, në prag të vendimit për çeljen e negociatave, fitojnë të gjitha palët. “Ne fitojmë duke sqaruar edhe ndonjë skepticizëm, edhe ndonjë paqartësi mbi arritjet tona, por edhe partnerët tanë që kanë përgjegjësi për ratifikimin e rekomandimit të Këshillit Europian”, u shpreh Ruçi për mediat. “Kemi kontaktuar me Bundestagun gjerman, Senatin italian, me atë austriak dhe sot jemi në Holandë. Kemi zhvilluar edhe takime bilaterale me Parlamentin francez, parlamentet skandinave dhe pas dy javësh do të kontaktojmë Çekinë. Këtu mbyllim të gjithë programin që Kuvendi ka bërë në kuadër të diplomacisë me objektiv hapjen e negociatave me Bashkimin Europian”.