Rumania: BE ftesë të qartë Shqipërisë për negociatat – A2

Rumania: BE ftesë të qartë Shqipërisë për negociatat

Shqipëria duhet të marrë ftesë të qartë nga Bashkimi Europian për hapjen e negociatave të anëtarësimit. Ky qëndrim vjen nga Rumania, vend I cili mban dhe presidencën e radhës të BE-së. Ministri I jashtëm, Teodor Melescanu duke folur për Deutsche Welle, njoftoi se Ballkani Perëndimor do të jetë në agjendën e takimit të ministrave të jashtëm të BE-së me 31 janar në Bukuresht.