“Rusia nuk do ketë fundin sovjetik”, Putin e konsideron veten car: Jam njësoj si Pjetri i madh

Publikuar më: 9/6/2022, ora 20:04

“Rusia nuk do ketë fundin sovjetik”, Putin e konsideron veten car: Jam njësoj si Pjetri i madh

Publikuar më: 9/6/2022, ora 20:04

Vladimir Putin e ka krahasuar veten me Pjetrin e Madh, monarkun rus të shekullit të 18-të, duke lënë të kuptohet se e konsideron veten një “car”. Në deklaratën e tij, presidenti rus, dukej se pranonte se lufta në Ukrainë ishte pjesë e një pushtimi perandorak. Në një takim me sipërmarrës të rinj dhe shkencëtarë, Putin u shpreh se po i kthente Rusisë territorin që i përket.

“Rusia nuk do ketë fundin sovjetik”, Putin e konsideron veten car: Jam njësoj si Pjetri i madh

Publikuar më: 9/6/2022, ora 20:04

Vladimir Putin e ka krahasuar veten me Pjetrin e Madh, monarkun rus të shekullit të 18-të, duke lënë të kuptohet se e konsideron veten një “car”. Në deklaratën e tij, presidenti rus, dukej se pranonte se lufta në Ukrainë ishte pjesë e një pushtimi perandorak. Në një takim me sipërmarrës të rinj dhe shkencëtarë, Putin u shpreh se po i kthente Rusisë territorin që i përket.