Sa zgjat imuniteti ndaj Covid-19? Koraqi: Vaksinim çdo 6 muaj edhe pasi keni kaluar sëmundjen

Publikuar më: 8/7/2022, ora 14:30

Sa zgjat imuniteti ndaj Covid-19? Koraqi: Vaksinim çdo 6 muaj edhe pasi keni kaluar sëmundjen

Publikuar më: 8/7/2022, ora 14:30

Imuniteti ndaj Covid-19 nuk zgjat shumë. 6 muaj pasi keni kaluar koronavirusin apo pasi keni kryer vaksinën, rrezikoheni sërish nga infektimi. Mikrobiologu Andi Koraqi, njëherësh ekspert i Komitetit Teknik, thotë se sipas studimeve të fundit vaksinimi rekomandohet 2 herë në vit për të parandaluar komplikacionet dhe vdekjet.

Sa zgjat imuniteti ndaj Covid-19? Koraqi: Vaksinim çdo 6 muaj edhe pasi keni kaluar sëmundjen

Publikuar më: 8/7/2022, ora 14:30

Imuniteti ndaj Covid-19 nuk zgjat shumë. 6 muaj pasi keni kaluar koronavirusin apo pasi keni kryer vaksinën, rrezikoheni sërish nga infektimi. Mikrobiologu Andi Koraqi, njëherësh ekspert i Komitetit Teknik, thotë se sipas studimeve të fundit vaksinimi rekomandohet 2 herë në vit për të parandaluar komplikacionet dhe vdekjet.