Salman Rushdie, njeriu që “tërhoqi” vdekjen

Publikuar më: 16/8/2022, ora 11:50

Salman Rushdie, njeriu që “tërhoqi” vdekjen

Publikuar më: 16/8/2022, ora 11:50

Salman Rushdie, novelisti i lindur në Indi, që kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij, duke u fshehur pasi myslimanët iranianë e kërcënuan me vdekje pas shkrimeve të tij, u qëllua me thikë në qafë dhe kraharor, para se të ngjitej në skenë për të mbajtur një leksion të hapur në Nju Jork më 12 gusht. Fill pas ngjarjes, autori 75-vjeçar u dërgua menjëherë në spital por tashmë, siç familjarët njoftuan, ai është jashtë rrezikut për jetën. Prej thuajse 50 vitesh, Rushdie është përballur me kërcënime për jetën dhe kjo për shkak të novelës së tij “Vargjet Satanike”.

Salman Rushdie, njeriu që “tërhoqi” vdekjen

Publikuar më: 16/8/2022, ora 11:50

Salman Rushdie, novelisti i lindur në Indi, që kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij, duke u fshehur pasi myslimanët iranianë e kërcënuan me vdekje pas shkrimeve të tij, u qëllua me thikë në qafë dhe kraharor, para se të ngjitej në skenë për të mbajtur një leksion të hapur në Nju Jork më 12 gusht. Fill pas ngjarjes, autori 75-vjeçar u dërgua menjëherë në spital por tashmë, siç familjarët njoftuan, ai është jashtë rrezikut për jetën. Prej thuajse 50 vitesh, Rushdie është përballur me kërcënime për jetën dhe kjo për shkak të novelës së tij “Vargjet Satanike”.