Samiti Brdo-Brijun, Ballkani Perëndimor gati për BE në 2030

Publikuar më: 11/9/2023, ora 21:06

Samiti Brdo-Brijun, Ballkani Perëndimor gati për BE në 2030

Publikuar më: 11/9/2023, ora 21:06

“Bashkimi Europian dhe Ballkani Perëndimor duhet të jenë gati për zgjerimin, jo më vonë se viti 2030”. Është ky një ndër konkluzionet e deklaratës së përbashkët të arritur në samitin e Brdo-Brijunit të zhvilluar në Maqedoninë e Veriut. Presidentët e rajonit bashkë me ata të Kroacisë e Sllovenisë diskutuan strategjitë e reja për afrimin me Unionin, ndërsa u pranua që zgjidhja e mosmarrëveshjeve bilaterale ishte një nga çështjet kryesore për tu adresuar. Propozimi i presidentit francez, Emmanuel Macron, për një BE me dy “klasa”, nuk u prit mirë nga dy shtetet anëtare që i vendosën bllokadë pa shkuar ende në Bruksel.

Samiti Brdo-Brijun, Ballkani Perëndimor gati për BE në 2030

Publikuar më: 11/9/2023, ora 21:06

“Bashkimi Europian dhe Ballkani Perëndimor duhet të jenë gati për zgjerimin, jo më vonë se viti 2030”. Është ky një ndër konkluzionet e deklaratës së përbashkët të arritur në samitin e Brdo-Brijunit të zhvilluar në Maqedoninë e Veriut. Presidentët e rajonit bashkë me ata të Kroacisë e Sllovenisë diskutuan strategjitë e reja për afrimin me Unionin, ndërsa u pranua që zgjidhja e mosmarrëveshjeve bilaterale ishte një nga çështjet kryesore për tu adresuar. Propozimi i presidentit francez, Emmanuel Macron, për një BE me dy “klasa”, nuk u prit mirë nga dy shtetet anëtare që i vendosën bllokadë pa shkuar ende në Bruksel.