Samiti i klimës në Glasgou, liderët botërorë bëjnë zotimet e para

Publikuar më: 3/11/2021, ora 09:51

Samiti i klimës në Glasgou, liderët botërorë bëjnë zotimet e para

Publikuar më: 3/11/2021, ora 09:51

Të gjithë sytë do të jenë në Glasgow përgjatë 2 javëve të ardhshme. Samiti për klimën mblodhi liderët botërorë, që pritet të përballen në diskutime të ashpra, në përpjekje për të frenuar ngrohjen globale. Kjo konferencë vjen në një kohë kur ngjarjet e motit ekstrem, përfshirë valët e të nxehtit dhe përmbytjet shkatërruese, janë normaliteti i rinë botë. Alarmi u lëshua nga Organizata Botërore Meteorologjike që prezantoi raportin për gjendjen e Klimës për vitin 2021 në nisje të samitit të OKB. Në të nënvizohet se bota po ndryshon përpara syve tanë dhe se temperatura globale e 20 viteve të fundit është rritur me 1 gradë celsius.

Samiti i klimës në Glasgou, liderët botërorë bëjnë zotimet e para

Publikuar më: 3/11/2021, ora 09:51

Të gjithë sytë do të jenë në Glasgow përgjatë 2 javëve të ardhshme. Samiti për klimën mblodhi liderët botërorë, që pritet të përballen në diskutime të ashpra, në përpjekje për të frenuar ngrohjen globale. Kjo konferencë vjen në një kohë kur ngjarjet e motit ekstrem, përfshirë valët e të nxehtit dhe përmbytjet shkatërruese, janë normaliteti i rinë botë. Alarmi u lëshua nga Organizata Botërore Meteorologjike që prezantoi raportin për gjendjen e Klimës për vitin 2021 në nisje të samitit të OKB. Në të nënvizohet se bota po ndryshon përpara syve tanë dhe se temperatura globale e 20 viteve të fundit është rritur me 1 gradë celsius.