Samiti i klimës në Glasgou, zhgënjen India, zero emetime në vitin 2070

Publikuar më: 2/11/2021, ora 13:03

Samiti i klimës në Glasgou, zhgënjen India, zero emetime në vitin 2070

Publikuar më: 2/11/2021, ora 13:03

Disa prej ndotësve më të mëdhenj në botë, ishin në qendër të vëmendjes në ditën e parë të COP26, samiti botëror për klimën. Ndërsa shkencëtarët dhe aktivistët kërkojnë angazhim të fortë për të arritur neutralitetin e emetimeve karbonike në vitin 2050, kryeministri indian tha në fjalën e tij se India mund ta bënte këtë dy dekada më vonë, në vitin 2070.

Samiti i klimës në Glasgou, zhgënjen India, zero emetime në vitin 2070

Publikuar më: 2/11/2021, ora 13:03

Disa prej ndotësve më të mëdhenj në botë, ishin në qendër të vëmendjes në ditën e parë të COP26, samiti botëror për klimën. Ndërsa shkencëtarët dhe aktivistët kërkojnë angazhim të fortë për të arritur neutralitetin e emetimeve karbonike në vitin 2050, kryeministri indian tha në fjalën e tij se India mund ta bënte këtë dy dekada më vonë, në vitin 2070.