Schallenberg në Kosovë, Rusia kërcënim, BE të zbllokojë negociatat dhe liberalizimin

Publikuar më: 14/6/2022, ora 16:43

Schallenberg në Kosovë, Rusia kërcënim, BE të zbllokojë negociatat dhe liberalizimin

Publikuar më: 14/6/2022, ora 16:43

Austria i kërkon BE-së të çelë sa më shpejt negociatat me Shkupin dhe Tiranën, dhe të liberalizojë vizat për Kosovën, për të parandaluar destabilizim të mundshëm të rajonit nga Rusia. Gjatë vizitës në Prishtinë, ministri i Jashtëm austriak Shallenberg tha gjithashtu se dialogu me Serbinë duhej mbyllur me njohje.

Schallenberg në Kosovë, Rusia kërcënim, BE të zbllokojë negociatat dhe liberalizimin

Publikuar më: 14/6/2022, ora 16:43

Austria i kërkon BE-së të çelë sa më shpejt negociatat me Shkupin dhe Tiranën, dhe të liberalizojë vizat për Kosovën, për të parandaluar destabilizim të mundshëm të rajonit nga Rusia. Gjatë vizitës në Prishtinë, ministri i Jashtëm austriak Shallenberg tha gjithashtu se dialogu me Serbinë duhej mbyllur me njohje.