Scholz, “njeriu i mërzitshëm’’ i politikës që mbrojti ekonominë gjermane

Publikuar më: 25/11/2021, ora 13:13

Scholz, “njeriu i mërzitshëm’’ i politikës që mbrojti ekonominë gjermane

Publikuar më: 25/11/2021, ora 13:13

Socialdemokrati Olaf Scholz është më pranë emërimit si kancelari i ri i Gjermanisë pas arritjes së një marrëveshje koalicioni me të gjelbërit dhe demokratët liberalë, që synon modernizimin e ekonomisë më të madhe europiane, përshpejtimin e tranzicionit të gjelbër dhe perëndimin e epokës Merkel. Si ministër i Financave dhe zëvendës kancelar i koalicionit të madh, në largim, mes SPD-së dhe konservatorëve të CDU/CSU, 63-vjeçari Scholz, është parë më shumë si një politikan kompetent se sa karizmatik, i cili ashtu si Merkel ka pikëpamje të moderuara dhe është i aftë për dialog.

Scholz, “njeriu i mërzitshëm’’ i politikës që mbrojti ekonominë gjermane

Publikuar më: 25/11/2021, ora 13:13

Socialdemokrati Olaf Scholz është më pranë emërimit si kancelari i ri i Gjermanisë pas arritjes së një marrëveshje koalicioni me të gjelbërit dhe demokratët liberalë, që synon modernizimin e ekonomisë më të madhe europiane, përshpejtimin e tranzicionit të gjelbër dhe perëndimin e epokës Merkel. Si ministër i Financave dhe zëvendës kancelar i koalicionit të madh, në largim, mes SPD-së dhe konservatorëve të CDU/CSU, 63-vjeçari Scholz, është parë më shumë si një politikan kompetent se sa karizmatik, i cili ashtu si Merkel ka pikëpamje të moderuara dhe është i aftë për dialog.