Së shpejti pagesa përmes e-elbania, Brumbulli: Skema e sigurt, s’ka shkëmbim të të dhënave me AKSHI-n

Publikuar më: 20/1/2023, ora 20:38

Së shpejti pagesa përmes e-elbania, Brumbulli: Skema e sigurt, s’ka shkëmbim të të dhënave me AKSHI-n

Publikuar më: 20/1/2023, ora 20:38

Nga fillimi i këtij viti qeveria parashikon që t’u ofrojë qytetarëve mundësinë që shërbimet të cilat janë me pagesë të mund t’i paguajnë direkt përmes e-albanias. Por a e rrit kjo praktikë e re rrezikun për të dhënat bankare të qytetarëve duke mbajtur parasysh se sistemet shtetërore janë sulmuar nga hackerat e një shteti tjetër? Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare të Bankave, Spiro Brumbulli i ftuar në A2 Business, shpjegon se në fakt të dhënat bankare të qytetarëve janë të sigurta pasi nuk do të ketë shkëmbim të këtyre të dhënave mes AKSHI-t dhe bankave, por vetëm komunikim.

Së shpejti pagesa përmes e-elbania, Brumbulli: Skema e sigurt, s’ka shkëmbim të të dhënave me AKSHI-n

Publikuar më: 20/1/2023, ora 20:38

Nga fillimi i këtij viti qeveria parashikon që t’u ofrojë qytetarëve mundësinë që shërbimet të cilat janë me pagesë të mund t’i paguajnë direkt përmes e-albanias. Por a e rrit kjo praktikë e re rrezikun për të dhënat bankare të qytetarëve duke mbajtur parasysh se sistemet shtetërore janë sulmuar nga hackerat e një shteti tjetër? Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare të Bankave, Spiro Brumbulli i ftuar në A2 Business, shpjegon se në fakt të dhënat bankare të qytetarëve janë të sigurta pasi nuk do të ketë shkëmbim të këtyre të dhënave mes AKSHI-t dhe bankave, por vetëm komunikim.