Sëmundja e rakitizmit, mungesa e vitaminës D shkakton deformime te fëmijët

Edhe pse Shqipëria është një vend me shume diell, vitet e fundit po rritet numri i fëmijëve që vuajnë nga rakitizmi. Nuk ka shifra të sakta të sëmundshmërisë, por mjekët konstatojnë së mungesa e vitaminës D dhe kequshqyerja po shkaktojnë probleme serioze veçanërisht te të miturit. Shenjat e para të rakitit nisin me mungesë përqendrimi, nervozizëm dhe vijojnë me deformim të kockave.

  • LAJMI I FUNDIT | Ish-ministri i Brendshëm: Për dy vjet heshta përballë akuzave
  • LAJMI I FUNDIT | Ish-ministri i Brendshëm: Për dy vjet heshta përballë akuzave
  • LAJMI I FUNDIT | Tahiri: Sa gazetarë kanë shfrenuar fantazinë për mua