Sëmundjet kronike të mushkërive: 14% e shqiptarëve të prekur, duhani shkaku kryesor

Publikuar më: 18/11/2021, ora 16:56

Sëmundjet kronike të mushkërive: 14% e shqiptarëve të prekur, duhani shkaku kryesor

Publikuar më: 18/11/2021, ora 16:56

14% e shqiptareve vuajnë nga sëmundjet kronike të mushkërive. Shkaku kryesor është duhanpirja dhe vitet e fundit janë shtuar pacientet femra. Mjekët bëjnë thirrje për diagnostikim të hershëm pasi është një sëmundje me vdekshmëri të lartë.

Sëmundjet kronike të mushkërive: 14% e shqiptarëve të prekur, duhani shkaku kryesor

Publikuar më: 18/11/2021, ora 16:56

14% e shqiptareve vuajnë nga sëmundjet kronike të mushkërive. Shkaku kryesor është duhanpirja dhe vitet e fundit janë shtuar pacientet femra. Mjekët bëjnë thirrje për diagnostikim të hershëm pasi është një sëmundje me vdekshmëri të lartë.