SHBA-Kinë, pranë marrëveshjes që shmang luftën tregtare

Shtetet e Bashkuara dhe Kina duhet të arrijnë një marrëveshje që shmang luftën tregtare mes dy vendeve deri më 1 Mars.

Ky është afati që liderët Trump dhe Xi i kanë lënë zyrtarëve të tyre për të arritur akordin nëndryshime strukturore në ekonominë e Kinës që prekin çështje si të drejtat e pronësisë intelektuale, transferimi i detyruar i teknologjisë amerikane, si dhe barrierat jo tarifore.