SHBA, “mollë sherri” mes qeverisë franceze dhe kompanisë farmaceutike

Qeveria franceze ka kritikuar kompaninë farmaceutike Sanofi, duke thënë se do të ishte e papranueshme që t’i jepte prioritet tregut amerikan nëse zhvillon një vaksinë kundër Covid-19. Reagimi erdhi pas komenteve të firmës së njohur, që pohonte se “qeveria e Shteteve të Bashkuara ka të drejtë të bëjë porosinë më të madhe pasi ka investuar duke marrë përsipër riskun e këtij projekti”. Laboratorë të shumtë në të gjithë botën janë përfshirë në kërkime për të gjetur një vaksinë kundër Covid-19, por zhvillimi I tyre zakonisht merr vite.