SHBA “shndërrohen” në Siberi, temperaturat arrijnë -50 gradë! – A2

SHBA “shndërrohen” në Siberi, temperaturat arrijnë -50 gradë!

Vorbullave polare gjunjëzon pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara, më një valë të ftohti që nuk regjistrohej prej një gjenerate.

Të paktën 12 persona kanë humbur jetën në shtete të ndryshme ndërsa temperaturat ranë në -30gradë ne Çikago dhe -37 në Dakotën e Veriut. Në zona të veçanta të pjesës verilindore , si në Minesota termometri zbriti deri në 50 gradë nën zero.