Shenjtërimi i Nënë Terezës, Arkiva nxjerr në dritë për herë të parë letrën shqip

Tre dorëshkrime të Nënë Terezës, përfshi një letër e cila vjen për herë të parë në origjinal për sytë e publikut, u ekspozuan në përvjetorin e shenjtërimit të saj në COD, nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave dhe Agjencia për Dialog dhe Bashkëqeverisje.

Letra që ekspozohet për herë të parë në origjinal daton në tetor 1989 dhe përmban pasazhe shqip. Ajo ka qenë në fondin e papërpunuar të Ramiz Alisë dhe u evidencua gjatë procesit të përpunimit vetëm pak ditë më herët.

“Zemra jeme ka ni dishir të madhe me ardh në Shqipni”, shkruante Nënë Tereza në letrat e saj, dorëshkrime të cilat ruhen në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.