Shkak çmimet e larta, ngadalësohet tregtia e jashtme në mes të sezonit turistik

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:57

Shkak çmimet e larta, ngadalësohet tregtia e jashtme në mes të sezonit turistik

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:57

Ngadalësohet tregtia, në mes të sezonit turistik. Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se në korrik, eksportet kanë pësuar rënie të fortë kundrejt qershorit ndërsa importet kanë mbetur thuajse në të njëjtat nivele. Kjo edhe pse korriku është kulmi i sezonit turistik dhe shoqërohet me rritje të ndjeshme të kërkesës për mallra dhe produkte, për shkak të shtimit të numrit të turistëve.

Shkak çmimet e larta, ngadalësohet tregtia e jashtme në mes të sezonit turistik

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:57

Ngadalësohet tregtia, në mes të sezonit turistik. Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se në korrik, eksportet kanë pësuar rënie të fortë kundrejt qershorit ndërsa importet kanë mbetur thuajse në të njëjtat nivele. Kjo edhe pse korriku është kulmi i sezonit turistik dhe shoqërohet me rritje të ndjeshme të kërkesës për mallra dhe produkte, për shkak të shtimit të numrit të turistëve.