Shkarkimet me Vetting, Avokati i Shtetit dërgon dosjen Nikëhasani në Strasburg

Janë dashur më shumë se 7 muaj që Avokati i Shtetit t’iu përgjigjet 5 pyetjeve që Gjykata e Të drejtave të Njeriut në Strasburg, kishte nisur në fillim të marsit në lidhje me çështjen Nikëhasani. Strategjia e mbrojtjes së shtetit shqiptar në lidhje me një vendim shkarkimi nga institucionet e Vettingut mbahet e fshehtë, ndërkohë që vendimi për prokuroren e Shkodrës do të shënojë dhe rastin e parë të legjitimitetit të një vendimi që në thelb ka spastrimin e sistemit të drejtësisë në vend.