Shkarkimi i Metës dhe pronat, opinionet finale në Komisionin e Venecias – A2

Shkarkimi i Metës dhe pronat, opinionet finale në Komisionin e Venecias

Komisioni i Venecias do të diskutojë dhe miratojë opinionet për çështjen e shkarkimit të presidentit Ilir Meta dhe atë të pronave. Disa ditë më parë, një draft opinion i Venecias konstatoi se presidenti tejkaloi kompetencat me dekretin e tij për të anuluar zgjedhjet e 30 qershorit. Nga ana tjetër, ekspertët e Venecias nuk i vlerësuan këto veprime të Presidentit si shkelje të rëndë kushtetuese, gjë që mund t’i kushtojë atij mandatin presidencial.