Shkencëtarët amerikanë: Rritja e nivelit të detit rrezikon metropolet botërore – A2

Shkencëtarët amerikanë: Rritja e nivelit të detit rrezikon metropolet botërore

Shkencëtarët besojnë se niveli global i deteve dhe oqeaneve mund të rritet më shumë nga sa është parashikuar, për shkak të shkrirjes së akullit në Antarktidë dhe Groenlandë. Sipas parashikimit afat-gjatë, niveli i ujërave të deteve, në rang global, do të rritet me maksimumi nën 1 metër deri në vitin 2100. Por sipas studimit të ri, parashikohet që ky nivel të rritet me thuajse dyfishin e projeksionit fillestar. Sipas autorëve të studimit, kjo vjen për shkak edhe të zhvendosjes së miliona njerëzve nëpër botë.

Shkarkoni aplikacionin e A2