Shkupi ende nuk e ka pranuar propozimin francez, do garanci për gjuhën

Publikuar më: 23/6/2022, ora 14:06

Shkupi ende nuk e ka pranuar propozimin francez, do garanci për gjuhën

Publikuar më: 23/6/2022, ora 14:06

Ndërsa diplomacia europiane po lobon intensivisht për të bindur Bullgarinë t'i japë dritën jeshile propozimit francez, edhe Maqedonia e Veriut ka kushtet e veta për ta pranuar atë. Kryeministri Dimitar Kovaçevski ka kërkuar garanci për njohjen e gjuhës maqedonase dhe të kaluarën historike. Përmes një postimi në Facebook, Kovaçevski ka bërë të ditur se qeveria maqedonase ende nuk ka pranuar propozimin e Francës, por që ta mbështesë atë “duhet respektuar dhe njohur gjuha maqedonase në kornizën negociuese dhe mbrojtje e qartë e identitetit maqedonas.

Shkupi ende nuk e ka pranuar propozimin francez, do garanci për gjuhën

Publikuar më: 23/6/2022, ora 14:06

Ndërsa diplomacia europiane po lobon intensivisht për të bindur Bullgarinë t'i japë dritën jeshile propozimit francez, edhe Maqedonia e Veriut ka kushtet e veta për ta pranuar atë. Kryeministri Dimitar Kovaçevski ka kërkuar garanci për njohjen e gjuhës maqedonase dhe të kaluarën historike. Përmes një postimi në Facebook, Kovaçevski ka bërë të ditur se qeveria maqedonase ende nuk ka pranuar propozimin e Francës, por që ta mbështesë atë “duhet respektuar dhe njohur gjuha maqedonase në kornizën negociuese dhe mbrojtje e qartë e identitetit maqedonas.