Shpella e Trenit, prehistorikja buzë Prespës që kërkon vëmendje

Publikuar më: 17/9/2023, ora 17:15

Shpella e Trenit, prehistorikja buzë Prespës që kërkon vëmendje

Publikuar më: 17/9/2023, ora 17:15

Një dëshmi e jetës prehistorike në zonën e Prespës, Shpella e Trenit një monument sa historik e kulturor aq edhe natyror kërkon vëmendje dhe informacionin e munguar. Por ndryshe nga sa duhej të ishte, aktualisht ajo përdoret nga banorët e zonës për bagëtitë dhe shpesh herë brenda saj ndizen edhe zjarre.

Shpella e Trenit, prehistorikja buzë Prespës që kërkon vëmendje

Publikuar më: 17/9/2023, ora 17:15

Një dëshmi e jetës prehistorike në zonën e Prespës, Shpella e Trenit një monument sa historik e kulturor aq edhe natyror kërkon vëmendje dhe informacionin e munguar. Por ndryshe nga sa duhej të ishte, aktualisht ajo përdoret nga banorët e zonës për bagëtitë dhe shpesh herë brenda saj ndizen edhe zjarre.