Shpopullimi i Shqipërisë, “Guri i rëndë në vend të vet” mbetet veç një shprehje!

Popullsia në vendin tonë është zvogëluar 12 herë vetëm për 30 vitet e fundit. Ikja nga Shqipëria rënia e lindjeve dhe ekonomia e dobët bëjnë të mos jetë më e kohës shprehja se “guri i rëndë në vend të vet”.

Një kërkim dhe analizë e gazetares Genta Dobra na sjell me shifra gjithë panoramën e problemit më të mprehtë të kohëve të fundit. Shpopullimin e Shqipërisë.

Dhe nëse do t’i shtojmë kësaj edhe parashikimin e errët të OKB se deri në 2030 Shqiperia do mbetet 800 mijë banorë, atëherë ky mbetet problemi më i madh për këdo që do jetë në pushtet nesër.