Shpyllëzimi i vendit, 397 ha më pak në 5 vite, shkak zjarret dhe prerjet

Në një hark kohor prej 5 vitesh, vendi ynë ka një sipërfaqe me pyje me 397 ha më pak. Sipas Instat nga 1.052.237 hektarë me pyje në vitin 2016, sipërfaqja u rrudh në 1,051,841 hektarë vitin e shkuar.