Shqipëria injoron pandeminë

Publikuar më: 31/12/2021, ora 19:03

Shqipëria injoron pandeminë

Publikuar më: 31/12/2021, ora 19:03

Pandemia e koronavirusit ka hyrë në vitin e tretë dhe fundi nuk po duket. Mutacionet që po pëson Sars-Covid-2 janë shqetësimi më i madh për mbarë botën, më i fundit varianti Omicron. Prania e tij u konfirmua edhe në Shqipëri në fund të dhjetorit. Ndryshe nga shtetet e Europës, por edhe në raport me rajonin, Shqipëria është ndër vendet me mbulesën më të ulët vaksinale. Ndërsa kur flitet për masa anti-Covid, në vendin tonë nuk ka. Janë të shkuara vetëm në letër, por askush nuk i zbaton. Shteti i pari, institucionet e tij, politika, biznesi dhe qytetarët. Vendimet e komitetit nuk janë të ekspertëve. Çdo masë e deklaruar shkon përtej tyre. I tillë ishte edhe vendimi për festimet pa limit, pa kufizime, natën e ndërrimit të viteve, sa qesharak po aq edhe i guximshëm.

Shqipëria injoron pandeminë

Publikuar më: 31/12/2021, ora 19:03

Pandemia e koronavirusit ka hyrë në vitin e tretë dhe fundi nuk po duket. Mutacionet që po pëson Sars-Covid-2 janë shqetësimi më i madh për mbarë botën, më i fundit varianti Omicron. Prania e tij u konfirmua edhe në Shqipëri në fund të dhjetorit. Ndryshe nga shtetet e Europës, por edhe në raport me rajonin, Shqipëria është ndër vendet me mbulesën më të ulët vaksinale. Ndërsa kur flitet për masa anti-Covid, në vendin tonë nuk ka. Janë të shkuara vetëm në letër, por askush nuk i zbaton. Shteti i pari, institucionet e tij, politika, biznesi dhe qytetarët. Vendimet e komitetit nuk janë të ekspertëve. Çdo masë e deklaruar shkon përtej tyre. I tillë ishte edhe vendimi për festimet pa limit, pa kufizime, natën e ndërrimit të viteve, sa qesharak po aq edhe i guximshëm.