Shqipëria nën sulm kibernetik, faqet qeveritare vazhdojnë të jenë jashtë shërbimit

Publikuar më: 18/7/2022, ora 11:29

Shqipëria nën sulm kibernetik, faqet qeveritare vazhdojnë të jenë jashtë shërbimit

Publikuar më: 18/7/2022, ora 11:29

Shqipëria është sulmuar prej të dielës nga një sulm kibernetik i pandodhur më parë sipas njoftimit të Kryeministrisë. Kjo detyroi Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit të mbyllë përkohësisht aksesin e shërbimeve publike online dhe faqeve të tjera qeveritare. Ekspertët thonë se kthimi në normalitet do të marrë kohë dhe nuk përjashtohet mundësia e vjedhjes së të dhënave.

Shqipëria nën sulm kibernetik, faqet qeveritare vazhdojnë të jenë jashtë shërbimit

Publikuar më: 18/7/2022, ora 11:29

Shqipëria është sulmuar prej të dielës nga një sulm kibernetik i pandodhur më parë sipas njoftimit të Kryeministrisë. Kjo detyroi Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit të mbyllë përkohësisht aksesin e shërbimeve publike online dhe faqeve të tjera qeveritare. Ekspertët thonë se kthimi në normalitet do të marrë kohë dhe nuk përjashtohet mundësia e vjedhjes së të dhënave.