Shqipëria përplaset me Rusinë në OKB për pavarësinë e Kosovës

Publikuar më: 28/9/2022, ora 16:11

Shqipëria përplaset me Rusinë në OKB për pavarësinë e Kosovës

Publikuar më: 28/9/2022, ora 16:11

Në seancën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, u përmend dhe Kosova, me përfaqësuesin e Rusisë që tentoi të krahasonte pavarësinë e saj me aneksimet që po planifikon të bëjë në 4 rajone të Ukrainës. Akuzës së ambasadorit Vasily Nebenzya, se perëndimi përdor standarde të dyfishta, iu përgjigj ambasadori shqiptar në OKB, Ferit Hoxha. Ai tha se kjo deklaratë e delegacionit rus për Kosovën është e pasaktë dhe e gabuar, pasi Prishtina e Beogradi nuk bëjnë luftë, por takohen dhe dialogojnë.

Shqipëria përplaset me Rusinë në OKB për pavarësinë e Kosovës

Publikuar më: 28/9/2022, ora 16:11

Në seancën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, u përmend dhe Kosova, me përfaqësuesin e Rusisë që tentoi të krahasonte pavarësinë e saj me aneksimet që po planifikon të bëjë në 4 rajone të Ukrainës. Akuzës së ambasadorit Vasily Nebenzya, se perëndimi përdor standarde të dyfishta, iu përgjigj ambasadori shqiptar në OKB, Ferit Hoxha. Ai tha se kjo deklaratë e delegacionit rus për Kosovën është e pasaktë dhe e gabuar, pasi Prishtina e Beogradi nuk bëjnë luftë, por takohen dhe dialogojnë.