Shqipëria tenton rrugën e startup-eve, eksperti: Do mbaj të rinjtë në vend, Fintech dhe inteligjenca artificiale fushat e preferuara

Publikuar më: 20/5/2022, ora 21:52

Shqipëria tenton rrugën e startup-eve, eksperti: Do mbaj të rinjtë në vend, Fintech dhe inteligjenca artificiale fushat e preferuara

Publikuar më: 20/5/2022, ora 21:52

Qeveria ka vendosur që të financojë idetë inovatore për të hapur një startup në vendin tonë. Sipas Kushtrim Shalës, ekspert për startup-et ky është lajm i mirë sepse interesi është i lartë, por edhe i vonuar, sepse në rajon këto favorizime shtetërore vijojnë prej vitesh. Eksperti bën një apel për të studiuar në teknologjinë e informacionit, “sepse do të gjeni njerëz që do të zihen për ju”, por nuk mund të mos shtojë se “ është dëshpëruese nëse shohim që universiteti ka kurrikula më të varfra dhe bazike se shkollat profesionale”.

Shqipëria tenton rrugën e startup-eve, eksperti: Do mbaj të rinjtë në vend, Fintech dhe inteligjenca artificiale fushat e preferuara

Publikuar më: 20/5/2022, ora 21:52

Qeveria ka vendosur që të financojë idetë inovatore për të hapur një startup në vendin tonë. Sipas Kushtrim Shalës, ekspert për startup-et ky është lajm i mirë sepse interesi është i lartë, por edhe i vonuar, sepse në rajon këto favorizime shtetërore vijojnë prej vitesh. Eksperti bën një apel për të studiuar në teknologjinë e informacionit, “sepse do të gjeni njerëz që do të zihen për ju”, por nuk mund të mos shtojë se “ është dëshpëruese nëse shohim që universiteti ka kurrikula më të varfra dhe bazike se shkollat profesionale”.