“Shqipëria vuan për të dhëna”, ekspertët: Censi do të mbush vakumin e krijuar ndër vite

Publikuar më: 18/9/2023, ora 17:30

“Shqipëria vuan për të dhëna”, ekspertët: Censi do të mbush vakumin e krijuar ndër vite

Publikuar më: 18/9/2023, ora 17:30

Ekspertët e politikave vendore thonë se mungesa e të dhënave për shkak të mos zhvillimit të censit, i ka krijuar vendit një vakum të madh në ndërtimin e raporteve dhe politikave të duhura. Sipas tyre Censi 2023 pritet të ndikojë në hartimin më të mirë të politikave në nivel lokal, rajonal por dhe kombëtar.

“Shqipëria vuan për të dhëna”, ekspertët: Censi do të mbush vakumin e krijuar ndër vite

Publikuar më: 18/9/2023, ora 17:30

Ekspertët e politikave vendore thonë se mungesa e të dhënave për shkak të mos zhvillimit të censit, i ka krijuar vendit një vakum të madh në ndërtimin e raporteve dhe politikave të duhura. Sipas tyre Censi 2023 pritet të ndikojë në hartimin më të mirë të politikave në nivel lokal, rajonal por dhe kombëtar.