Shqipja duhet të mbizotërojë, të mos “prevalojnë” fjalët e huaja

Publikuar më: 2/10/2019, ora 15:18

Shqipja duhet të mbizotërojë, të mos “prevalojnë” fjalët e huaja

Publikuar më: 2/10/2019, ora 15:18

Profesor Edmond Tupja rikthehet si çdo të mërkurë në “Dita Jonë”, për të folur për pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të zëvendësohen në fjalorin e përditshëm nga fjalët e huaja. Për ditën e sotme, fjalët e huaja që kanë “ndërhyrë” në gjuhën shqipe janë “prevaloj”, “akumuloj”, “militar”, “servis” dhe “arrest (kardiak)”. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren shumë mirë në vend të tyre.

Shqipja duhet të mbizotërojë, të mos “prevalojnë” fjalët e huaja

Publikuar më: 2/10/2019, ora 15:18

Profesor Edmond Tupja rikthehet si çdo të mërkurë në “Dita Jonë”, për të folur për pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të zëvendësohen në fjalorin e përditshëm nga fjalët e huaja. Për ditën e sotme, fjalët e huaja që kanë “ndërhyrë” në gjuhën shqipe janë “prevaloj”, “akumuloj”, “militar”, “servis” dhe “arrest (kardiak)”. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren shumë mirë në vend të tyre.