Shqipja ka nevojë për truproje, po e dëmtojnë “badigardët”

Publikuar më: 10/7/2019, ora 12:57

Shqipja ka nevojë për truproje, po e dëmtojnë “badigardët”

Publikuar më: 10/7/2019, ora 12:57

Profesor Edmond Tupja vjen në “Dita Jonë” si çdo të mërkurë, për të na dhënë pesë fjalë shqipe që mund t’i përdorim fare mirë në vend të fjalëve të huaja që janë futur në gjuhën tonë. “Ingredient”, “kulinar”, “fiskal”, “resurse” dhe “badigard” janë fjalët e zgjedhura për sot. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren lehtësisht në vend të tyre.

Shqipja ka nevojë për truproje, po e dëmtojnë “badigardët”

Publikuar më: 10/7/2019, ora 12:57

Profesor Edmond Tupja vjen në “Dita Jonë” si çdo të mërkurë, për të na dhënë pesë fjalë shqipe që mund t’i përdorim fare mirë në vend të fjalëve të huaja që janë futur në gjuhën tonë. “Ingredient”, “kulinar”, “fiskal”, “resurse” dhe “badigard” janë fjalët e zgjedhura për sot. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren lehtësisht në vend të tyre.